در تاريخ 24 آبان اعلام شد که نيکسون معاون رئيس جمهور آمريکا از طرف آيزنهاور به ايران ميآيد. نيکسون به ايران ميآمد تا نتايج «پيروزي سياسي اميدبخشي را که در ايران نصيب قواي طرفدار تثبيت اوضاع و قواي آزادي شده است» (نقل از نطق آيزنهاور در کنگره آمريکا بعد از کودتاي 28 مرداد) ببيند. در مقابل دانشجويان مبارز دانشگاه نيز تصميم گرفتند که در فضاي حکومت نظامي بعد از کودتاي سياه، هنگام ورود نيکسون، نفرت و انزجار خود را به دستگاه کودتا نشان دهند. دو روز قبل از آن واقعه تلخ (14 آذر) زاهدي تجديد رابطه با انگلستان را رسما اعلام کرد و قرار شد که «دنيس رايت» ، کاردار سفارت انگلستان، چند روز بعد به ايران بيايد. از همان روز 14 آذر تظاهراتي در گوشه و کنار به وقوع پيوست که در نتيجه در بازار و دانشگاه عدهاي دست گير شدند. اين وضع در روز 15 آذر هم ادامه داشت. و بيشتر اعتراض ها از دانشکده پزشکي و داروسازي و حقوق و علوم آغاز شد. صبح شانزده آذر، هنگام ورود به دانشگاه، دانشجويان متوجه تجهيزات فوق العاده سربازان و اوضاع غير عادي اطراف دانشگاه شده، وقوع حادثهاي را پيش بيني ميکردند. فضا بشدت آبستن حوادث و درگيري بود. بعد از گذشت مدتي براي جلوگيري از تنش و درگيري چندين دانشکده تعطيل اعلام شد و در ادامه سراسر دانشگاه به دستور رييس دانشگاه تعطيل گرديد. نيروهاي نظامي رژيم که بشدت رفت و آمد دانشجويان را کنترل کرده و در اين بين عده اي را نيز دستگير نموده بودند, با حضور در کلاس يکي از اساتيد دانشکده فني (مهندس شمس استاد نقشه کشي) زمينه اعتراض را در کلاس درس ايجاد کردند. آنان قصد داشتند دو دانشجو را که ظاهرا به حضور نظاميان در دانشگاه اعتراض داشتند را دستگير نمايند. دستگيري دو دانشجو کلاس را به هم زده، دانشجويي ديگر بر روي نيمکت کلاس فرياد مي زند: "آقا ما چقدر بي عرضه هستيم. چقدر بدبخت هستيم. اين کلاس نيست، اين درس نيست. يک عده اي بدون اينکه از استاد و از کادر دانشگاه اجازه بگيرند وارد کلاس ميشوند و هياهو در ميگيرد. تف به اين کلاس و تف به اين مملکت!" دانشکده فني به هم ميريزد و در محاصره کامل نظاميان قرار ميگيرد و به يکباره فرمان آتش صادر شده و دانشجويان در صحن طبقه اول به خون ميغلطند عدهاي زخمي شده و در اين ميان سه دانشجو به نامهاي قندچي و بزرگ نيا و شريعت رضوي به شهادت ميرسند. همان روز 16 آذر پليس توسط راديو اعلام کرد: "عدهاي از دانشجويان در کلاسهاي درس نشسته بودند و به پليس چهره خشني نشان ميدادند و پليس را مسخره ميکردند و اين باعث شده که پليس به واکنش بيفتد. پليس قصد زدن دانشجويان را نداشت ولي دانشجويان به پليس حمله کردند و ميخواستند اسلحهشان را بگيرند. پليس در قالب دفاع اين کار را کرده و قصدش زدن دانشجويان نبوده است." فرداي آن روز شاه تيمسار مزيني را براي دلجويي به دانشگاه ميفرستد تا خودش را از اين گناه و تقصير تبرئه کند. وي با خانوادههاي شهدا ملاقات ميکند و در دانشگاه به ظاهر از اساتيد و روسا عذرخواهي ميکند. دو روز بعد از واقعه 16 آذر، نيکسون به ايران آمد و در همان دانشگاه، در همان دانشگاهي که هنوز به خون دانشجويان بيگناه رنگين بود دکتراي افتخاري حقوق دريافت کرد. روز 16 آذر به عنوان روز مقاومت و ايستادگي دانشجويان اين سرزمين در برابر استعمار غرب و استبداد و خودکامگي در دفتر تاريخ اين سرزمين به يادگار ثبت گرديده است. مهدی سعیدی
برگزاری کارگاه آموزشی «فضای مجازی و شبکه های اجتماعی: فرصت ها و تهدیدها»
عمران قربانی مسئول کتابخانه پروین اعتصامی که مدرس این کارگاه بود ابتدا به اهمیت اطلاعات در عصر معاصر اشاره کرد و بیان کرد که در عصر کنونی، فرد، سازمانی و کشوری که از لحاظ اطلاعات غنی باشد می تواند به پیشرفت های همه جانبه ای دست یابد؛ همچنان که خداوند تبارک تعالی در قرآن کریم و در قسمتی از آیه ی 9 سوره ی زمر می فرماید: «هَلْ يَسْتَوِي الَّذِينَ يَعْلَمُونَ وَالَّذِينَ لَا يَعْلَمُونَ» (آیا کسانی که می دانند با کسانی که نمی دانند یکسان اند).
قربانی در قسمت بعدی این کارگاه به بیان تاریخچه مختصری از اینترنت و فضای مجازی در جهان و ایران پرداخت. با این توضیح که پیدایش اینترنت به دهه 1960 میلـادی باز میگردد؛ زمانی که دولت ایالـات متحده آمریکا براساس طرحی موسومـ به آرپا (ARPA) مخفف آژانس تحقیق پروژههای پیشرفته که در آن زمان برای کارکردهای دفاعی بوجود آمده بود، این طرح را اجرا نمود. طرح این بود که کامپیوترهای موجود در شهرهـای مختلف که هر کدامـ اطلـاعات خاص خود را در آن ذخیره داشتند بتوانند در صورت نیاز با یکدیگر اتصال بر قرار نموده و اطلـاعات را به یکدیگر منتقل کرده و یا در صورت ایجاد بستر مناسب اطلـاعات را در حالت اشتراک قرار دهند. در ایران نیز نخستین بارتاریخچه اینترنت در ایران سال 1371: تعداد كمی از دانشگاههای ایران، از جمله دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه گیلـان، توسط مركز تحقیقات فیزیك نظری و از طریق پروتكل UUCP به اینترنت وصل میشوند تا با دنیای خارج ایمیل رد و بدل كنند.
در بخش سوم این کارگاه ابتدا مزایای استفاده از اینترنت و عضویت در شبکه های اجتماعی مطرح شد که مهم ترین مزایای آن به ترتیب ذیل می باشد:
بدون هزینه بو دن
استفاده آموزشی
برطرف شدن محدودیت زمان و مکان
بیان ایده ها و اندیشه ها
تبلیغ کار و حرفه افراد و سازمان ها
یافتن دوستان قدیمی
دور کاری
شغل های اینترنتی
در پایان این کارگاه معایب استفاده از فضای مجازی، بویژه عضویت در شبکه های اجتماعی به صورت ذیل بیان شد:
بدافزار، باج افزار، جاسوس افزار و ویروس ها
تلف شدن وقت افراد(در صورت استفاده بیش از حد)
بر ملا شدن رازهای شخصی و خانوادگی
کلاهبرداری های اینترنتی
کم رنگ شدن سطح معنویت
چند شخصیتی شدن افراد با توجه به عضویت افراد در گروه های مختلف و گاها متضاد
افسردگی
کم خوابی و بدخوابی
مقایسه خود بادیگران
سست شدن بنیان خانواده
عدم اعتماد زوجین به یکدیگر و ایجاد شکاکیت دربرخی موارد توسط زوجین
احتراما به استحضار تمامی اعضای محترم کتابخانه و سایر دوستان می رساند که به مناسبت ميلاد امام هادي عليه السلام كارگاه آموزشي با عنوان « فضاي مجازي و شبكه هاي اجتماعي : فرصت ها و تهديدها» در كتابخانه عمومي پروين اعتصامي برگزار مي گردد.
يادآور مي شود كه شركت در اين كارگاه بصورت كاملا رايگان مي باشد.
- مدرس : عمران قربانی - دانش آموخته کارشناسی ارشد علم اطلاعات و دانش شناسی
کتابخانه عمومی پروین اعتصامی در ایام تابستان اقدام به برگزاری کلاس قرآن نموده است.
به گزارش روابط عمومی ادارهکل کتابخانههای عمومی استان همدان، مسئول کتابخانه عمومی پرویناعتصامی هدف از برگزاری دوره روخوانی و روانخوانی را ایجاد بستری برای انس با قرآن کریم، همچنین فراهم نمودن مقدمات لازم جهت آموزشهای تخصصی در سطوح بالاتر عنوان کرد.
عمران قربانی تصریح کرد: کلاس مذکور با مربیگری زهرا مینایی و به طور میانگین با حضور 30 نفر از اعضا در روزهای یکشنبه و سهشنبه از ساعت 9 الی 11 صبح برگزار میشود.
وی خاطر نشان کرد : افرادی که در این دوره شرکت میکنند، قادر خواهند بود علاوه بر آشنایی کامل با قواعد روخوانی و روانخوانی، مهارت لازم را در خواندن صحیح و روان قرآن کریم کسب کنند.
مسئول کتابخانه عمومی پرویناعتصامی در پایان گفت: در صورت تمایل اعضاء کتابخانه، این کلاسها در طول سال میتواند برگزار شود و علاوه بر دانشآموزان و کودکان، بزرگسالان نیز میتوانند در این کلاسها شرکت داشته باشند.
به وبلاگ کتابخانه عمومی پروین اعتصامی خوش آمدید.
************************
عضویت در این کتابخانه برای عموم مردم آزاد می باشد.
مدارک لازم جهت عضویت:
یک قطعه عکس ۳ در ۴
به همراه داشتن کارت شناسایی معتبر
پرداخت مبلغ 5000تومان حق عضویت سالانه(عضویت تمام بها)
عضویت نیم بها 3000تومان و عضویت رایگان 1000 تومان
تکمیل نمودن فرم درخواست عضویت
************************
شیفت بندی کتابخانه در پاییز و زمستان سال99 :
صبح ها : خانم ها از ساعت 8:00 الی 13:00
عصرها : آقایان از ساعت 13:00 الی 17:30
پنج شنبه ها ساعت 8 الی 13:00
آدرس: همدان حصار امام اسلامشهر ابتدای کوچه رنجبران جنب پارک رنجبران