به گزارش لیزنا بر اساس اعلام ادارهكل روابط عمومی و اطلاعرسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مراسم اهدای ۲۰۰ جلد کتاب با موضوعات فرهنگ و تمدن ایران اسلامی، با حضور محسن محمدی، سفیر و محمدرضا زینلی، رایزن فرهنگی كشورمان به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران به کتابخانه ملی تایلند، اهداء شد.
این مراسم با پخش فیلم کوتاهی در مورد معرفی فعالیتها و آشنایی با کتابخانه ملی تایلند آغاز شد و با سخنرانی کاچون، قائم مقام بخش هنرهای آزاد وزارت فرهنگ تایلند در خصوص اهمیت و جایگاه فرهنگ و هنر ایرانزمین در تایلند و تأكید بر توسعه همکاری دوجانبه با ایران، ادامه یافت.
محمدی، سفیر کشورمان با اشاره به تاریخچه روابط ایران و تایلند، از ابزار آمادگی وزارت فرهنگ و نهادهای زیر مجموعه برای همکاری دوجانبه استقبال كرد و گفت: سفارت ایران در تایلند و رایزنی فرهنگی ایران و سایر نهادهای وابسته نیز، آمادگی کامل برای همکاریهای همه جانبه را دارند.
این مراسم با اهدای كتاب به کتابخانه ملی تایلند و بازدید از بخشهای مختلف این کتابخانه به ویژه آثار قدیمی و باستانی، به پایان رسید.
همچنین، مقرر شد ۲۰۰ جلد کتاب فرهنگ و تمدن ایران در بخش «ایران» این كتابخانه قرار داده شود تا مراجعهكنندگان از آن بهرهمند شوند.
کتابهایی با موضوعات فرهنگ و تمدن ایران اسلامی، معارف اسلامی و شیعی، هنر و تاریخ و زبان و ادبیات فارسی و ایرانی به زبان های انگلیسی، تائی , فارسی و عربی به کتابخانه ملی تایلند اهدا شد
سومین کنگره متخصصان علوم اطلاعات برای دومین مسابقه «خواندن، دانستن، توانستن» فراخوان داد.
به گزارش لیزنا، انجمن کتابداری و اطلاعرسانی ایران با هدف ترویج کتابخوانی، دومین دوره مسابقهی کتابخوانی ویژه دانشجویان کارشناسی را در سومین کنگره متخصصان علوم اطلاعات برگزار میکند.
در این فراخوان آمده است: "در این مسابقه از آنچه شما خوانده اید از شما پرسیده خواهد شد، و هیچ کتابی برای خواندن و امتحان گرفتن از آن وجود ندارد "
شرایط فراخوان نیز به شرح زیر اعلام شده است:
۱. شرکت کننده باید دست کم از شروع سال ۱۳۹۵ تا پایان شهریوور ۹۶ دست کم ۸ کتاب غیر درسی خوانده باشد.
۲. سوالات از کتابهایی که شرکت کننده اعلام می نماید که خوانده است پرسیده می شود.
۳. هر دانشجوی کارشناسی در حوزه علوم اطلاعات مانند رشته علم اطلاعات و دانش شناسی و کتابداری پزشکی و اطلاعات سلامت می تواند در این مسابقه کتاب خوانی شرکت کند.
۴. موضوع مسابقه کتابهای غیر درسی و در حوزه ادبیات ، فرهنگ و هنر است.
۵. مسابقه به صورت بین دانشگاهی برگزار می شود و هر دانشگاه می تواند حد اکثر سه گروه سه نفری به مسابقه معرفی نماید.
۶. هر گروه دانشگاهی باید کتابهایی را که اعضای گروه در دوسال گذشته خوانده اند با نوشتن عنوان، مولف، مترجم (اگر دارد)، ناشر و سال نشر برای دبیرخانه ارسال کند. باید مشخص باشد که هر کدام از اعضای گروه کدام کتابها را خواندهاند.
۷. دبیرخانه مسابقه همه صورتهای دریافتی را بدون اسم افراد،گروهها و دانشگاهها برای دست کم سه داور می فرستد تا تشخیص دهند این افراد ضوابط موضوعی را رعایت کرده اند و پس از آن و بر اساس نظرات داوران وارد مرحله دوم می شود.
۸. در مرحله دوم با این ۲۰ تا ۳۰ نفر در محل دانشگاه خودشان در هرشهری که باشند مصاحبه انجام می شود که مطمئن شویم که کتابهایی را که اعلام کرده اند کامل خوانده اند.
۹. مرحله نهایی مسابقه در نیمه آبان ۱۳۹۶ خواهد بود که روز دقیق آن پس از مشخص شدن تاریخ اعلام خواهد شد.
۱۰ . سوالهای داوران در این مرحله برای هر یک از شرکت کنندگان از کتابهایی خواهد بود که خوانده اند.
۱۱. هر شرکت کننده مجموعا به ۱۰ سوال پاسخ خواهد داد و داوران امتیاز خود را به هر سوال می دهند که ۷ سوال توصیفی است و ۳ سوال تحلیلی. سوالات تحلیلی هم در حد نظرخواهی در مورد کتاب خواهد بود و قرار نیست شرکت کننده نقد ادبی کند.
گروههای هر دانشگاه باید صورت کتابهای خوانده شده خود را حد اکثر تا ساعت ۲۴ روز شنبه دهم مهر در نشانی Congress.ILISA.Ir بارگذاری نمایند.
علاقهمندان میتوانند شرایط برگزاری مسابقه و اخبار آن را تا روز اجرا، از طریق کانال تلگرامی readingcompetition۹۶@ دنبال کنند.
شصت و سومین نشست ترویج کتابخوانی در کتابخانه تخصصی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار می شود.
به گزارش لیزنا بر اساس اعلام اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل کانون، بهاره بهداد و نادر موسوی دو تجربه ترویج خواندن در کشورهای کانادا و افغانستان را برای علاقهمندان تشریح خواهند کرد.
بر این اساس، این مجموعه نشستها با هدف توسعه کتابخوانی و بررسی آن از دیدگاههای مختلف و بحث درباره چالشهای پیش روی این امر هر بار به سراغ کارشناسان میرود. مربیان و فعالان عرصه کتاب مخاطبان اصلی این برنامهها هستند.
گفتنی است این نشست روز دوشنبه، ۳۰ مرداد از ساعت ۱۵ تا ۱۷ در کتابخانه مرجع کانون برگزار میشود.
فایرفاکس افزونهای برای یافتن نسخه دسترسی آزاد مقالاتی که پولی هستند ارائه کرده است.
به گزارش لیزنا، افزونه دسترسی آزاد فایرفاکس (Add-onsOpen Access Button) این امکان را برای محققین فراهم میکند تا به نسخه دسترسی آزاد مقالاتی که باید برای مطالعه آنها هزینه پرداخت شود، به صورت رایگان دسترسی یابند.
این افزونه برروی نسخه های فایرفاکس ۴۵ به بالا فعال می شود.
علاقمندان می توانند برای دریافت افزونه دسترسی آزاد فایرفاکس اینجا کلیک کنند.
به گزارش لیزنا بر اساس اعلام روابط عمومی موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران، بیست و چهارمین دوره نمایشگاه کتاب پکن ازتاریخ ۱ تا ۵ شهریوربا حضورایران به عنوان مهمان ویژه برگزارمی شود. برای حضوردراین دوره برنامه های متعددی درنظرگرفته شده است که از جمله می توان به حضور۹ نویسنده مطرح کشوردرمحل غرفه ایران اشاره کرد.
شهرام نیا، در این خصوص گفت: با هماهنگی های صورت گرفته ۹ نویسنده مطرح کشور درغرفه ایران حضور دارند. هوشنگ مرادی کرمانی، نویسنده حوزه کودک و نوجوان که بسیاری از آثارایشان به زبان های مختلف ترجمه شده، حسین پاینده، منتقد ادبی و استاد نظریه و نقد ادبی دانشگاه علامه طباطبائی و برنده جایزه جلال، مرضیه سلیمانی، نویسنده و مترجم که کتاب تاریخ اندیشه در چین را به فارسی ترجمه کرده و برنده جایزه کتاب سال است، طاهره ایبد، نویسنده کتاب کودک و نوجوان که در جشنواره های مختلفی داوری بخش کودک و نوجوان رابرعهده داشته، الهام السادات میرزانیا، دانشیاردانشگاه علامه طباطبائی و مترجم فرهنگ چینی به فارسی، علی اصغر سید آبادی، شاعر و نویسنده حوزه ادبیات کودک و نوجوان، شیوا مقانلو، نویسنده، محقق و مترجم، جعفرشیرعلی نیا، نویسنده و پژوهشگر تاریخ دفاع مقدس وسحرترهنده، پژوهشگر، منتقد ادبیات و تصویرگرکتاب کودک درمحل غرفه ایران حضورخواهند داشت.
مدیرعامل موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران درادامه خصوص نحوه حضوراین نویسندگان گفت: با هماهنگی های صورت گرفته برخی ازاین نویسندگان با حمایت موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران و برخی نیز به صورت حمایت مشارکتی موسسه و ناشران درغرفه ایران حضورخواهند داشت.
بیست و چهارمین دوره نمایشگاه کتاب پکن ازتاریخ ۱ تا ۵ شهریور ماه برگزار می شود. ایران مهمان ویژه این دوره از نمایشگاه است.
به وبلاگ کتابخانه عمومی پروین اعتصامی خوش آمدید.
************************
عضویت در این کتابخانه برای عموم مردم آزاد می باشد.
مدارک لازم جهت عضویت:
یک قطعه عکس ۳ در ۴
به همراه داشتن کارت شناسایی معتبر
پرداخت مبلغ 5000تومان حق عضویت سالانه(عضویت تمام بها)
عضویت نیم بها 3000تومان و عضویت رایگان 1000 تومان
تکمیل نمودن فرم درخواست عضویت
************************
شیفت بندی کتابخانه در پاییز و زمستان سال99 :
صبح ها : خانم ها از ساعت 8:00 الی 13:00
عصرها : آقایان از ساعت 13:00 الی 17:30
پنج شنبه ها ساعت 8 الی 13:00
آدرس: همدان حصار امام اسلامشهر ابتدای کوچه رنجبران جنب پارک رنجبران