به گزارش پایگاه اطلاعرسانی نهاد کتابخانههای عمومی کشور، طرح «با هم بخوانیم» بر اساس یک سیر مطالعاتی هدفمند و با محوریت ۲۰ کتاب با موضوع سبک زندگی اسلامی ـ ایرانی برای گروه سنی ۹ تا ۱۲ سال، از روز پنجشنبه ۱۲ بهمن به مدت ۱۲ هفته برگزار میشود.
کتابداران حاضر در این طرح در طول برگزاری آن، اطلاعات اعضای گروههای ۱۲نفری خود و سپس کتابهای انتخاب شده توسط این اعضا را در سامانه مخصوص این طرح وارد می کنند و سپس با تکمیل پرسشنامههای طراحی شده در آن، ازریابی خود از عملکرد اعضای گروه را به صورت هفتگی ثبت خواهند کرد.
بر این اساس نهاد کتابخانههای عمومی کشور، پس از شناسایی شاخصهای انتخاب کتابخانههای مجری طرح و انتخاب نهایی آنها بر اساس شاخصها، اقدام به آماده سازی محتوای دوره آموزشی- توجیهی و برگزاری دوره به صورت متمرکز در تهران و خرید کتابها و اقلام چاپی و ابزارهای مورد نیاز برای اجرای طرح، کرده است.
همچنین راهاندازی سامانه ارسال گزارش و رصد و پشتیبانی لحظه به لحظه طرح، ثبت اطلاعات کتابداران مجری در سامانه و ثبت اطلاعات محل اجرای طرح و شرکت کنندگان و همچنین ارسال کتابها و اقلام چاپی و غیرچاپی مورد نیاز برای اجرای طرح، به کتابخانههای هدف نیز از دیگر اقدامات انجام شده در راستای اجرای طرح «باهم بخوانیم» است.
تدوین سیر مطالعاتی و انتخاب ۲۰ کتاب جذاب و خواندنی، اولویت دادن به مناطق محروم و نیمه برخوردار برای اجرای طرح، طراحی سامانه پشتیبانی و گزارشگیری به منظور رصد لحظه به لحظه فرآیند اجرای طرح و پشتیبانی کامل از کتابداران مجری، تدوین فعالیتهای متنوع در فرآیند مطالعه کتابها که خواندن کتاب ها را برای کودکان لذتبخشتر و میزان یادگیری را به بالاترین سطح کیفی ممکن میرساند از جمله ویژگیهای برجسته این طرح است.
همچنین در انتخاب سیر مطالعاتی به ۵ ساحت جهانبینی، اخلاق و هویت عالی انسانی، کارآمدی و توانمندی، علم و فکر، آگاهی و انقلابیگری توجه شده است.
گفتنی است طرح «با هم بخوانیم» برای اولین بار، پس از برگزاری یک دوره آموزشی ۳ روزه در شهریور ماه سال ۱۳۹۶ و آشنایی کتابداران با ملزومات این طرح، در بهمن ماه سال جاری در ۹۸ کتابخانه عمومی مستقر در مناطق محروم کشور به اجرا در می آید که طی آن اعضای ۹ تا ۱۲ ساله این کتابخانهها در گروههای ۱۲ نفری، در جریان این سیر مطالعاتی هدفمند قرار گرفته و از آن بهره مند می شوند
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی نهاد کتابخانههای عمومی کشور، همزمان با فرارسیدن دومین ماه از فصل زمستان، طرح کتابخوان بهمن ماه با معرفی ۴ اثر در حوزههای کودک، خانواده و انقلاب اسلامی ارائه شد که بر این اساس «من نبودم دستم بود» نوشته لعیا اعتمادی از نشر جمال، «خانواده موفق» نوشته زهرا رحیمی یگانه از نشر حدیث راه عشق، «لحظههای انقلاب» نوشته محمود گلابدرهیی از نشر معارف و «سه شهید» نوشته حمید داوود آبادی از موسسه شهید حاج احمد کاظمی، به علاقهمندان مطالعه و کتابخوانی معرفی شد.
رمان «عاشقی به سبک ونگوگ» اثر محمدرضا شرفیخبوشان، یکی از کتابهایی است که ممکن است پس از روبرو شدن مخاطب با آن هرکس را به یک دلیل جذب کند.
اگر بخواهیم از طرح جلد و ساختار فیزیکی کتاب صحبت کنیم حرف برای گفتن کم ندارد. طرح جلد متفاوت رمان و رنگبندی اثرگذار آن یکی از نقاط برجسته آن است که در کنار آن باید قطع و اندازه کتاب را نیز قرار داد که همه دلیلی برای خوشساخت شدن این کتاب شدهاند.
اگر «پوست از کتاب برداریم» و به مغز آن ورود کنیم، نکته قابل تامل بعدی، داستان کتاب است که با نام عجیب رمان _عاشقی به سبک ونگوگ- خواننده را به سر درآوردن از آن ترغیب میکند.
قصه ماجرای پسری با نام «البرز» است که در خانه یکی از فرماندهان ارتش شاهنشاهی به عنوان فرزند خدمتکار بزرگ شده و با دختر تیمسار با نام «نازلی» همبازی بوده است. او در ابتدای رمان به خاطر نازلی دست به کاری زده که کمی خلافآمد عادت است ولی همین موجب میشود خواننده ترغیب شود تا سر از کار البرز دربیاورد.
نوع روایت نویسنده روایتی سرپا و محکم است و خواننده از خواندن آن خسته نمیشود و این در سرعت خوانش رمان تاثیر مستقیمی دارد. جریان سیال ذهن در جایجای متن به چشم میآید و خواننده با این تکنیک از گذشته و خاطرات شخصیت اصلی رمان سر در میآورد.
این رمان در واقع تصویری از فضای روشنفکری عصر پهلوی را به تصویر کشیده و خواننده را در آن فضا قرار داده که چطور برای سرپا نگه داشتن رژیم دست به کشتار و سر به نیست کردن افراد میزده و تمام اینها از زاویه دید «البرز» که اتفاقی در جریان ماجرا قرار گرفته، در حال روایت شدن است.
شخصیت اصلی در طول داستان از پیلهای که با عنوان هنر دور خود پیچیده خارج میشود و وارد فضای واقعی جامعه میشود و نشان میدهد که اغلب هنرمندان و روشنفکران جامعه عصر پهلوی از واقعیتهای جامعه خود دور بوده و درک و تفسیر درستی از حوادث ندارند.
شخصیتپردازیهای «عاشقی به سبک ونگوگ» شخصیتپردازیهایی عمیق است و خواننده با هرکدام از شخصیتهای به فراخور آن شخص ارتباط برقرار میکند.
در مجموع رمان «عاشقی به سبک ونگوگ» به قلم محمدرضا شرفی خبوشان اثری توانمند است که خواننده را در فضای خود نگه میدارد و خواننده از مطالعه آن خسته نمیشود. قصه، فرم روایت، ساخت فیزیکی کتاب و ... همه کتابی سرپا و ارزشمند را شکل داده که خواننده با آن ارتباط برقرار میکند. اگر بخواهیم به طور خلاصه و کپسولی رمان «عاشقی به سبک ونگوگ» را معرفی کنیم باید گفت: «آنچه خوبان همه دارند تو یکجا داری!»
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی نهاد کتابخانههای عمومی کشور، در دومین هفته دیماه کتابخانههای عمومی کشور با برگزاری برنامههای متنوع فرهنگی پذیرای اعضای کتابخانهها و علاقهمندان کتاب و کتابخوانی خواهند بود.
کتابخانههای عمومی سراسر کشور در این هفته با برگزاری برنامههای متنوع فرهنگی همچون: نشستهایی با محوریت روز بصیرت و میثاق امت با ولایت و همچنین برنامههای متنوع فرهنگی و آموزشی در قالب کلاسهای آموزش روخوانی، تجوید و تفسیر قرآن کریم؛ کارگاههای آموزشی نقاشی، داستاننویسی، خلاصهنویسی، قصهگویی، اوریگامی و تهیه روزنامهدیواری؛ نشستهای شاهنامهخوانی و مثنویخوانی، نشستهای کتابخوان کتابخانهای، نشستهای ادبی و دهها برنامه دیگر پذیرای اعضای کتابخانهها و تمامی علاقهمندان به کتاب و کتابخوانی هستند
به وبلاگ کتابخانه عمومی پروین اعتصامی خوش آمدید.
************************
عضویت در این کتابخانه برای عموم مردم آزاد می باشد.
مدارک لازم جهت عضویت:
یک قطعه عکس ۳ در ۴
به همراه داشتن کارت شناسایی معتبر
پرداخت مبلغ 5000تومان حق عضویت سالانه(عضویت تمام بها)
عضویت نیم بها 3000تومان و عضویت رایگان 1000 تومان
تکمیل نمودن فرم درخواست عضویت
************************
شیفت بندی کتابخانه در پاییز و زمستان سال99 :
صبح ها : خانم ها از ساعت 8:00 الی 13:00
عصرها : آقایان از ساعت 13:00 الی 17:30
پنج شنبه ها ساعت 8 الی 13:00
آدرس: همدان حصار امام اسلامشهر ابتدای کوچه رنجبران جنب پارک رنجبران