حكمتهاي كاظمي، حكمتهاي باقري و حكمتهاي نقوي؛ پديدآورنده: جواد محدثي؛ ناشر: به نشر؛ تعداد صفحات: 92
خداوند رسول خدا صلوات الله عليه و آله و جانشينان بر حقّش را الگوهاي چگونه زيستن قرار داده است. مجموعه حكمتهاي كاظمي، حكمتهاي باقري و حكمتهاي نقوي عليهم السلام هريك ترجمه و توضيح چهل حديث از امامان معصوم است كه هر كدام درس چگونه زيستن را در زمينهاي به دنبال دارند. در اين سه مجموعه ابتدا به طور خلاصه زندگينامه امامان و وضعيت زمانه حيات ايشان بيان شده و در ادامه احاديث با متن عربي و ترجمه روان و توضيح در موضوعات مختلفي چون اعتقادات، اخلاق، سبكزندگي و نگرش توحيدي بيان شده است. قلم روان و همه فهم، كاربردي و راهنما بودن براي زندگي امروز، از ويژگيهاي احاديث گزينش شده در اين مجموعه است. به عنوان نمونه: از حضرت امام محمد باقر عليه السلام نقل شده است: با مردم چنان سخن بگوييد كه دوست داريد با شما همانگونه سخن بگويند. و از حضرت امام كاظم عليه السلام نيز نقل شده است: در نهانهاي خود از خدا شرم كنيد، همچنان كه در آشكار خود از مردم خجالت ميكشيد. و از امام هادي عليه السلام نيز نقل شده است: نيكوكاران به نيكيكردن محتاجترند از نيازمندان! چرا كه پاداش و افتخار و آوازه آن براي نيكوكاران است، پس هر گاه شخصي كار نيكي كرد بايد بداند كه قبل از شخص محتاج به خودش نيكي كرده و منّتي بر آن شخص محتاج ندارد!
مجموعه چهارده خورشيد و يك آفتاب؛ پدیدآوران: بهزاد دانشگر، مرثا صامتي، زهرا مرتضوي؛ ناشر: سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان
«چهارده خورشيد و يك آفتاب» گنجینهایست از نکات و مطالب نغز و خواندنی از حیات پُربرکت معصومين عليهم السلام. جلدهاي هفتم، نهم و يازدهم به ترتيب با عناوين «آفتاب دانش»، «آفتاب در محاق» و «آفتاب در حصار» روایتهایی بسیار کوتاه از ابعاد گوناگون زندگی و امامت امام باقر، امام كاظم و امام هادي عليهم السلام است. شیوه متفاوت نگارش داستانكهاي اين مجموعه، همراه با طراحي جلد جذاب و صحفهآرايي كمنظير، اثري به یادماندنی و هنري خلق كرده است. در هر جلد حدود ۱۰۰ داستان بسيارکوتاه، جذاب و آموزنده به خوبي گزينش و بازنويسي شده و منابع دینی و تاریخی هر داستان نيز در پایان کتاب ذکر شده است. این مجموعه پیشنهاد خوبی برای معرفی بهتر ۱۴ معصوم علیهم السلام به نوجوانان و جوانان امروز است كه كمتر حوصله خواندن متنهاي طولاني را دارند و به خصوص آنها كه ظاهر كتاب نيز برايشان مهم است.
در فرازي از جلد هفتم «آفتاب دانش» آمده است: از خاندان بنياميه بود. گريه ميكرد مثل زن فرزند مرده؛ امام پرسيد: براي چه گريه ميكني؟ گفت: چرا گريه نكنم وقتي قرآن خانوادهام را شجره ملعونه ناميده؟ امام دلداريش داد: تو از آنها نيستي، تو از خاندان پيامبري، مگر نشنيدهاي در قرآن خدا از قول ابراهيم ميگويد:«فمن تبعني فإنه منّي(ابراهيم - 36)» هر كس پيرو ما باشد از ماست.
شكافندهي دانش امام محمدباقرعليهالسلام؛ پديدآور: رسول جزيني؛ ناشر: كانون انديشه جوان؛ تعداد صفحات: 184
امام باقر عليهالسلام را باید نجاتدهنده اعتقادات و فقه اسلامی از انحرافات عميق و گستردهاي كه پس از رحلت پيامبر صلواتاللهعليهوآله و به ويژه توسط حكومت بنياميه به وجود آمده بود دانست. ايشان با احیای قرآن به عنوان مهمترین منبع استنباط احکام و عقاید و نيز با ترويج اجتهاد در دین و آموزش مبانی فقهي در تکامل مذهب تشیع و شکلگیری آن به عنوان یک مذهب مستقل از اهل سنت، نقشي بیبدیل و مؤثر داشتند. همچنين علم الهي ايشان باعث ميشد به طور مستقيم و بدون نياز به واسطه، از رسول خدا صلوات الله عليه و آله سيره و سخن ايشان را نقل كنند. این موضوع باعث شد تا حتي اهل سنت كه با توجه به فرمان خليفه اول و دوم مبني بر منع نقل و كتابت حديث پيامبر صلوات الله عليه و آله دچار خلأ و مشكلات عظيم علمي و حديثي شده بودند نيز به احاديث ايشان استناد نمايند و بسياري از علماي برجسته ايشان نزد امام باقر عليه السلام تلمّذ كنند.
موضوعات فصول سهگانه اين كتاب عبارتست از: نگاهي اجمالي به زندگي امام محمدباقر عليهالسلام و اوضاع سياسي و علمي عصر ايشان؛ ديدگاههاي امام محمد باقر عليهالسلام در تبيين علوم اسلامي و اقدامهاي آموزشي و عملي امام عليه السلام در گسترش علوم اسلامي. نويسنده در طي مباحث اين كتاب، در حقيقت به توصيف حيات علمي ايشان پرداخته است.
حبل متين (شناخت اركان دين و شرح زيارت جامعه كبيره)؛ پديدآور: سيدمحمد ضياءآبادي؛ ناشر: بنياد خيريه الزهراء(ع)؛ دوره دو جلدي
زیارت جامعه کبیره از سوي امام هادي عليه السلام صادر شده و معرّف مقام ائمه علیهم السلام است؛ به تعبیر علامه مجلسی (ره) از نظر سند و محتوا از صحیحترین و قویترین زیارات ائمه علیهم السلام است. مجموعه حاضر در دو جلد، سلسله گفتارهاي جلساتي است كه به صورت مكتوب جمعآوري و با بياني ساده و قابل فهم براي همه و در عين حال از حيث علمي قوي، مستند و مستدل، تنظيم شده است. براي شرح نيز پس از توضيح كلمات خاص هر فراز با استناد به آيات، روايات و وقايع تاريخي، مباحث تفسير و توضيح داده شده است. به عنوان نمونه در شرح فراز «خزّان علم» حديثي درباره علم امام از امام صادق عليه السلام نقل شده كه حضرت، خطاب به سدير صيرفي ميفرمايد: آيا آيه 40 سوره نمل را خواندهاي كه بيان میدارد: «آصف بن برخيا وزير جناب سليمان عليهما السلام كه علمي از كتاب به او داده شده بود در كمتر از چشم بر هم زدني تخت ملكه سبا را به كاخ جناب سليمان آورد (نمل – 40)» گفتم: بله خواندهام. فرمود: آن شخص كه اين كار عجيب را انجام داد اندكي از علم كتاب را داشت. اما در آيه 43 سوره رعد خدا ميفرمايد: «اي پيامبر بگو شاهد نبوت من يكي خدا و ديگري آن كسي است كه تمام علم كتاب پيش اوست.» و مقصود از آن شخص علي بن ابيطالب عليهم السلام است كه تمام علم كتاب نزد اوست.
پرسشها و پاسخهای دانشجویی، دفتر پنجاه و سوم، امام هادی علیه السلام؛ پدیدآور: محمدهادی یداللهپور؛ ناشر: دفتر نشر معارف؛ تعداد صفحات: 136
دفتر پنجاه و سوم از مجموعۀ پرسشها و پاسخهای دانشجویی کتابی است کمحجم که توانسته با طرح پرسشهایی مهم، پیرامون ابعاد گوناگون زندگی امام هادی علیه السلام و پاسخهای منطقی به آن، مسیری نو و هموار برای معرفی آن حضرت به مخاطب نشان دهد. برخي از اين پرسشها عبارتند از: آيا مردم پذيراي امامي در سن كودكي بودند؟ امام هادي عليه السلام در برابر حكومت عباسيان بيشتر از چه روشي استفاده ميكردند و چگونه از نهضت علويان پشيتباني ميكردند؟ شرايط سياسي، اجتماعي و فرهنگي دوران امامت امام هادي عليه السلام چگونه بود؟ موضع امام هادي عليه السلام در مباحث مهمي چون تحريف قرآن و قديم يا حادث بودن آن، جبر و اختيار و... چه بوده؟ شيوه مواجهه امام با منحرفيني چون غلات و صوفيه و مجسميه چگونه بود؟ دليل و بهانه اصلي فراخواني امام هادي عليه السلام از مدينه به سامرا چه بود؟ سازمان وكالت چيست و با وجود سختگيريهاي شديد دستگاه خلافت در عصر امام هادي عليه السلام چگونه اداره ميشد؟ همچنين ضمن بررسي ويژگيهاي برجستهترين شاگردان و روايان حضرت، به تحلیل زیارت جامعه کبیره پرداخته و به پرسشهایی در مورد صحتِ صدور این زیارت از امام هادی علیه السلام، سازگاری و انطباق آن با قرآن و ... پاسخ داده شده است.
به وبلاگ کتابخانه عمومی پروین اعتصامی خوش آمدید.
************************
عضویت در این کتابخانه برای عموم مردم آزاد می باشد.
مدارک لازم جهت عضویت:
یک قطعه عکس ۳ در ۴
به همراه داشتن کارت شناسایی معتبر
پرداخت مبلغ 5000تومان حق عضویت سالانه(عضویت تمام بها)
عضویت نیم بها 3000تومان و عضویت رایگان 1000 تومان
تکمیل نمودن فرم درخواست عضویت
************************
شیفت بندی کتابخانه در پاییز و زمستان سال99 :
صبح ها : خانم ها از ساعت 8:00 الی 13:00
عصرها : آقایان از ساعت 13:00 الی 17:30
پنج شنبه ها ساعت 8 الی 13:00
آدرس: همدان حصار امام اسلامشهر ابتدای کوچه رنجبران جنب پارک رنجبران